Hogyan kerüljük el a vaddisznók és disznók behatolását a kertbe: hogyan építsünk elektromos kerítést

Hogyan lehet távol tartani a vaddisznókat és más vadállatokat a földjüktől?
A mezőgazdasági vállalkozók vagy a földműveléssel foglalkozó kistermelők legalább egyszer megtapasztalták a vadállomány behatolását, amely veszélyezteti terményeiket (például vaddisznók, disznók, őzek behatolása).

Az egyik leggyakrabban használt módszer az állatok földtől távol tartására az elektromos kerítés. A vadon élő állatok behatolásának megakadályozása mellett a haszonállatok védelmére és behatárolására is használható egy területen.

Az elektromos kerítés egy energizáló által generált áramimpulzusoknak köszönhetően működik. Két külön csatlakozás indul a tápfeszültségről: az egyik a vezetőhuzal által létrehozott kerítéshez, a másik pedig a földhöz.

Hogyan építsünk elektromos kerítést?
A villanykerítést 3 db horganyzott oszloppal célszerű földelni, egymástól 3 méter távolságra.

Amikor egy állat megérinti az elektromos kerítést, ez a másodperc ezredmásodpercéig tartó áramütést szenved. Ily módon az állat eltávolodik.

Hogyan tartsuk távol a vaddisznókat: mi kell egy villanykerítéshez?
Az elektromos kerítés megépítéséhez szükség van néhány alapvető elemre, beleértve a tápfeszültséget, a vezető vezetéket, a szigetelőket, a földelő oszlopot és más anyagokat.

A Gemi Elettronica egy olasz cég, amely az elektromos kerítés elkészítéséhez szükséges összes anyagot gyártja.

Az energizáló az az eszköz, amely elektromos impulzusokat generál a kerítéshez. A megfelelő energizáló kiválasztása elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelő áram legyen a kerítésen.

Az első megkülönböztetés a tápegység típusa szerint történik, amely lehet:

12 V-os akkumulátor (ami napkollektorral is kombinálható, ami újratölti az akkumulátort);
220 V áram.
A Gemi Elettronica különféle energizálói 5 km-től 8 km-ig terjedő valódi kerületet képesek lefedni. 10000 V és 15000 V között generált impulzusokkal a választott modelltől függően.

A vaddisznók elűzése: a közös szál választása
A közös szál megválasztása a tartási terület hosszától és az állatoktól függ, amelyek számára a tartási terület készült. Valójában minden vezetéknek saját ellenállása és diszperziós kapacitása van, ohm / m-ben megadva. Minél közelebb van az ohm / mt érték nullához, annál kisebb lesz az áramszivárgás, így a kerítés jobban fog működni.

A vezető vezetéket a szigetelők belsejében kell átvezetni, amelyek olyan eszközök, amelyek rögzítik és távolítják el az elektromos vezetékeket az elektromos kerítés építéséhez használt oszlopoktól.A szigetelőket aszerint különböztetjük meg, hogy milyen oszlopon alkalmazzuk őket. Az oszlopok valójában fából vagy vasból lehetnek. Tehát vannak csavaros szigetelők faoszlopokhoz, és szigetelők vasrudakhoz.

A Gemi Elettronica CE-jelöléssel ellátott, Olaszországban gyártott termékeket tud biztosítani, garantálva a maximális biztonságot emberek és állatok számára egyaránt.

Minden termék megvásárolható ide kattintva.