Questions and Answers

Hogyan szereljük fel az elektromos kerítést?

Az energizáló nem tartható a szabadban. Az időjárás okozta károk elkerülése érdekében zárt helyen kell tartani. A teljes áram levezetéséhez 3 db 1 méteres horganyzott karó földbe helyezésével földelni kell. Ezeket egymástól 3 m-re kell elhelyezni, 80 cm-re a talajba (nedves) és 20 cm-re kívülre, majd a sárga-zöld kábellel kell összekötni. A készülék kimenetén egy piros pozitív kábel található, amely a kerítéshez csatlakozik, és egy sárga-zöld kábel, amely az első földelő karhoz csatlakozik. Soha ne csatlakoztasson két villanyszerelőt ugyanahhoz a vezetékhez, mert a két impulzus kiolthatja egymást, ami problémákat okozhat. Két villanyszerelőt csatlakoztathat ugyanahhoz a kerítéshez, de két külön vezetéken tartsa őket.

Maradhat a szabadban egy energizáló?

Az energizáló nem lehet a szabadban. Beltérben kell tartani, hogy a rossz időjárás ne sértse meg.

Mit jelentenek a villogó lámpák az elektromos kerítések tápkapcsolóján?

Az elektromos kerítések tápegységén felváltva villogó jelzőlámpák jelzik a készülék megfelelő működését.

Hogyan lehet megnézni, hogy van-e áram a kerítésen?

Ha ellenőrizni szeretné, hogy van-e áram az állatok elektromos kerítésén, csak hozza a szigetelt nyelű csavarhúzó hegyét néhány mm-re a kerítéshuzaltól. Abban a pillanatban, amikor ketyegést hall, az azt jelenti, hogy áram van az elektromos kerítésen.

Hogyan vezeti át a vezetéket az elektromos kerítés szigetelőjéről?

Anélkül, hogy megkerülné az elektromos kerítések szigetelőjének holtkörét, különben diszperzió jön létre. Erre a célra a Gemi elektromos kerítés szigetelőket tervezték.

Hogyan készítsünk kötéseket az elektromos kerítés vezetékéhez?

Az állatok elektromos kerítésének vezetőhuzalának csomózása két vége közötti egyszerű csomóval történhet, csak szükség esetén javasolt.

Hány métert használhatok az elektromos vezetéket nagyfeszültségű kerítésekhez?

A kerítések elektromos kábelének vastagsága 3 mm, és 100 méternél tovább is használható, de csak 30/40 méterig alkalmas. Ha két elektromos kerítést kell összekötni több méter távolságra, célszerű a vezetéket levegővel átvezetni. Ellenkező esetben hozzon létre két külön elektromos kerítést.

Az áram egy kicsit messze van az elektromos állattartótól. Mit kell tenni? Hogyan lehet összekötni két kerítést?

Ha az áram messze van az elektromos kerítéstől, a Gemi energiserhez - 100% Made in Italy - rendelkezünk egy nagyfeszültségű keresztező kábellel, amely a felszínen vagy a föld alatt is működik, kisütés nélkül. Ezzel a kábellel lehetséges az áramot a kerítésen vezetni, mindenféle szétszóródás nélkül. Az elektromos kerítések kábele két kerítés összekapcsolására is használható, majd az egyik végét az első kerítéshez, a másik végét pedig egy második kerítéshez csatlakoztathatja, ha kicsi a távolság az egyik kerítés és a másik kerítés között.

3 vezetéket kell a villanykerítésen belülre vezetnem. Meddig tegyem őket?

Az elektromos kerítés belsejében lévő vezetékeket az állat méretének megfelelően kell behelyezni. Kistestű állatoknál az első vezetéket a kerítésen belül a talajtól 20 cm-re kell behelyezni, majd hagyjon 20 cm/30 cm-t. Az olyan állatoknál, mint a vaddisznók, az elektromos kerítések vezetékét 30 cm-re kell hagyni a talajtól és így tovább. Nagytestű állatoknál, például lónál, tehénnél a közös szálat a talajtól 60/80 cm-re kell hagyni.

Mennyi ideig bírja a hordozható energizáló akkumulátora, és melyiket használjam?

A B12 energizálóhoz elegendő egy 12V-os 40Ah-s autóakkumulátort használni. Az autonómia, ha nincs szóródás a villanykerítésben, körülbelül 10/12 nap. Ellenkező esetben kevesebb ideig tart.

Miért helyezzen be 3 oszlopot az elektromos kerítés földelésére?

A földelés alapvető fontosságú az állatok elektromos kerítésének működőképessége szempontjából, ezért ajánlatos helyesen elvégezni. Ahhoz, hogy a betápláló teljes áramot kisüthessen, a földelést úgy kell elvégezni, hogy 3 db 1 méteres horganyzott póznát helyezünk a földbe. Ezeket 3 méterre kell elhelyezni egymástól, 80 cm-re a nedves talajban és 20 cm-re kívülről, majd csatlakoztassa őket a sárga kábellel. Az elektromos kerítéssel együtt mindössze 1 méter kábelt biztosítunk, amelyet az első oszlophoz kell csatlakoztatni. Javasoljuk, hogy ott végezze, ahol van növényzet, ezért nedves talaj. A száraz talaj nem vezetőképes. Az elvégzett tesztek szerint 3 rudat bármilyen terepen elhelyezve nem lesz probléma a funkcionalitással. Ha csak egy karót teszel, az aktuális filc ereje kisebb lesz, mint a hatótávolsága, és az állatok át tudnak lépni a kerítésen.

Mit tartalmaz a kerítés energizáló?

A jelenlegi modellel szállítjuk: földelő kábelt és a kerítéshez csatlakoztatható csipesszel ellátott kábelt. A kettős teljesítményű modellnél 220V-os tápegységet, kábeleket az autó akkumulátorához való csatlakozáshoz (pozitív és negatív), földelőkábelt és a kerítéshez köthető csipesszel ellátott kábelt biztosítunk.

Kerítést kell csinálnom, melyik elektromos vezetéket ajánljátok?

A 2,2 mm²-es kerítéshuzal kisállatokhoz és kisméretű elektromos kerítésekhez alkalmas. Pl.: juhok, kecskék, disznók, nyulak, farkasok, kutyák, macskák, csirke, róka, páva, pulyka, nyúl, vakond, borz, menyét, mókus. A 4 mm² vastag kerítés drót közepes és nagy állatok számára alkalmas. Például. tenyészsertés, dámszarvas stb. Az állattartó 6 mm²-es huzal 0,15 ohm/mt szivárgó árammal rendelkezik, amely több kilométeres kerítést tesz lehetővé, és alkalmas nagytestű állatok számára. Pl.: Vaddisznó, szarvas, tehén, muflon, medve stb.

Milyen távolságra kell kerítésoszlopokat ültetni?

Javasoljuk, hogy az oszlopokat olyan távolságra telepítse, amely a talaj jellemzőitől függ; ha a talaj sík, 5/10 méterenként tegyen egyet, ha szeles vagy egyenetlen területről van szó, helyezze közelebb egymáshoz.

A kerítéshez való 6 mm²-es elektromos vezeték alkalmas vaddisznók számára, vagy vigyem a parittyát?

A kerítéshez való 6 mm² vastagságú elektromos vezeték alkalmas vaddisznók és nagytestű állatok számára. A kerítéshez való huzal szakítószilárdsága 100 kg, 8 vezetékből áll és 0,15 ohm/m diszperzióval rendelkezik. Az elektromos kerítésekhez való heveder alkalmas lovak elektromos kerítéséhez.

Mi kell elektromos kerítéshez vaddisznók és egyéb állatok számára?

Elektromos kerítés készítéséhez állatoknak szüksége van: Gemi energizáló - 100%-ban Olaszországban gyártott - kerítésekhez, amelyek az áramot a kerítéshez vezetik, egy elektromos vezetéket a kerítéshez és a villanyos kerítésekhez csavarozott szigetelőket a vezeték megtartásához. .

Veszélyes az elektromos kerítés az emberekre?

Az állatoknak szánt elektromos kerítés sem emberre, sem állatra nem veszélyes. Mint mindennek, még az elektromos kerítéseknél is létezik egy szabvány, amely meghatározza a betartandó értékeket. A kerítés energizáló egy olyan termék, amely szakaszos impulzusokat bocsát ki alacsony áramerősséggel.

Elektromos kerítés: mire való?

A Gemi elektromos kerítést - 100%-ban Olaszországban gyártották - vadon élő állatok, például vaddisznók, szarvasok, rókák stb. Az elektromos kerítések célja, hogy megvédjék a területet a csúnya invázióktól. Olyan állatok tárolására is használják, mint a tehenek, juhok, sertések stb. Semmi köze a vadászathoz. Az elektromos kerítések gyártásához és értékesítéséhez rendelkezésre álló összes jogi tanúsítvánnyal rendelkezünk. Ez az egyetlen legális megoldás azoknak, akik meg akarják védeni ültetvényeiket.

Nemrég vásároltam a kéményventilátort, amikor az első fordulatszámon bekapcsolom, nem működik, miért?

Semmi gond, a füstelszívó normálisan működik. A kéményventilátort úgy tervezték, hogy biztosítsa a belső csapágyak normál bejáratását. A ventilátort kezdetben nagyobb fordulatszámon kell bejáratni, majd néhány perc elteltével alacsonyabb fordulatszámra kapcsolható. Ezt az üzemmódot csak az első hónapban érdemes követni, utána is kisebb sebességgel fog működni.

Hova kell felszerelni a kipufogóventilátor szabályozóját?

A kandallók elszívó ventilátorának szabályozóját a 220 V-os áramra kell kötni és tetszőleges helyre felszerelhető, fontos, hogy ne kerüljön hőforrás közelébe. Valójában a ventilátor szabályozójában van egy transzformátor, amely magas hőmérsékleten működik.

Mennyi a kéményventilátor tömege?

A ventilátor tömege a fordulatszám-szabályozó nélkül körülbelül 20 kg.

Zajos a kémény füstelszívója?

Nem. A kéményventilátor bármilyen sebességnél néma. Természetesen ha a hatodik sebességre állítja, akkor a ventilátor percenként több mint 1300 fordulatot tesz meg, így enyhe zümmögő hangot fog hallani. De a füst problémájának megoldásához a ventilátort alacsony fordulatszámon kell használni, az első sebességtől a harmadik sebességig. Ennél a sebességnél a hangnyomás nem haladja meg a 38 Db-t, azaz nulla zaj.

Kerek kémény alapra szerelhető?

Igen, biztosítunk adaptereket a kör alakú füstcsövekhez (a termék legördülő menüjében feltüntetettekhez). Az adapter megrendeléséhez egyszerűen válassza ki a kör alakú füstcsövet, és válassza ki a megvásárolni kívánt adapter méretét a legördülő menüből. Figyelembe kell venni a külső átmérőt, mert az égéstermék-adapterünk kívülről illeszkedik a kimenetéhez. Ha a kémény külső átmérője 25 cm, akkor az ideális kéményadapter a 25 cm lesz a legördülő menüben.

Nagyon magas körkéményre szerelhető?

Igen, a kéményventilátor szívóteljesítményének köszönhetően még az 50 méternél hosszabb kéményeknél sincs probléma.

Erős szél esetén is megoldja a problémát a kéményventilátor?

Természetesen a kéményventilátorunk alkalmas erős szél esetén, mert megoldja a füst problémáját.

Ha esik az eső, beszivárog a víz a kéményventilátorba?

Nem, a kémény füstelszívó alja megemelkedett, hogy eső esetén megakadályozza a víz beszivárgását.

Ha elmegy az áram és a kéményventilátor kikapcsol, bedugja a füstelvezetőt?

Nem, a kéményventilátor nem dugja be a füstkivezetést, ha ki van kapcsolva. Emiatt a kéményventilátor bekapcsolása csak bizonyos helyzetekben lehetséges, például a kályhaajtó felemelésekor vagy erős szél esetén.

A lángtól milyen távolságra kell elhelyezni a kéményventilátort?

A professzionális kandallók ventilátora bármilyen magasságban felszerelhető, akár 1 méteres égéstermékekre is. Ezzel szemben a kéményventilátor alapmodellje 3 m feletti kéményekhez ajánlott.

Meddig hagyhatom bekapcsolva a kémény füstelszívót?

Nincs időkorlát. A kéményes füstelszívó egész nap gond nélkül működik.

Lehetséges a kábelt a kéményen belül vezetni?

Igen, lehetséges. Az elektromos csatlakoztatás kétféleképpen lehetséges: a 3 x 1,5-ös kábellel (a kéményen kívül a fordulatszám-szabályozóig kell vezetni) a kéményventilátorra szerelt első mérő meghosszabbítása érdekében. Illetve a kéményre belső csatlakozást is készíthet hőálló kábelünkkel, melyet külön is megvásárolhat a legördülő menüből a kívánt mennyiség kiválasztásával aszerint, hogy hány méterre van szüksége.

Beépíthetem a füstelszívót közvetlenül a kéménybe?

Lehetséges, de figyelembe kell venni a kéményventilátor méreteit. A füstelszívó felszerelése kétféleképpen történhet: a kémény sapkáját megszüntetve, majd a kéményventilátor beépítésével, vagy a kémény belsejébe helyezve a kémény füstelszívóját, ebben az esetben a kupak nélküli füstelszívót rendelve.

Négyszögletes kémény és belső cső esetén milyen modellt vegyek?

Ha a falazattal azonos magasságú csővel rendelkező négyzet alakú kéménye van, akkor először a cső és a falazat közötti rést kell lezárni, majd közvetlenül a falazatra kell felszerelni a kéményventilátort. Hasonlóképpen, ha a cső csak néhány centiméter (vagy hüvelyk) magas, a csövet a falazattal azonos magasságba kell hozni. Ebben a helyzetben meg kell vásárolnia a négyszögletes talpú kéményventilátor modelljét, amely téglalap alakú kéményhez is állítható.

Hogyan szereljük össze a Gemi elszívó füstelszívót?

A kémény füstelszívó összeszerelése saját kezűleg történik. Tekintse meg az oktatóvideót a terméklapokon a kéményventilátor összeszereléséhez. Ha a páraelszívó beszerelése során problémák adódnának, akkor villanyszerelő vagy kőműves segítségét kérheti. Ha kétségei vannak a termék beszerelésével kapcsolatban (pl. vezetékek csatlakoztatása, sebességszabályzó stb.), szakembereink e-mailben, chaten vagy telefonon állnak rendelkezésére.

Használják az elektromos kandalló elszívó ventilátorát füstelvezetésre?

A füstelszívó feladata a kémény huzatának szabályozása, a kéményben, sütőben, tűzhelyben, grillsütőben keletkező füst probléma megoldása és a kémény természetes huzatának reprodukálása érdekében.

Mekkora a kémény füstelszívója?

Az elektromos kéményventilátor alapja szabványos 43x43 cm, magassága 35 cm, konzolok nélkül. A konzolokat tekintve 50 cm. Konkrétabb mérésekhez az elektromos kandalló elszívó ventilátor egyes alkatrészeinek méretét bemutató diagram elérhető weboldalunkon.

A kémény elszívó ventilátora is elszívja a hőt?

Elektromos füstelszívónk 6 fokozatú szabályozóval rendelkezik, így csak 1-2 sebességre kell állítania, hogy segítse a füst természetes elszívását, de a hőt nem. Alapvetően az első két sebességnél semmilyen módon nem változtatjuk meg a kandalló normál működését, ami normál esetben nagyon kis mennyiségű hőt oszlatna szét a füstcsőben felszálló füstben. A Gemi kéményventilátor felszívja azt a füstöt, amely egyébként bejutna a házba, így természetesen nem termelne hőforrást a beltéri környezet számára. Nyilvánvaló, hogy ha a kéményventilátor nem a hatodik fordulatszámon működik (általában ezen a fordulatszámon a helyiségek levegőjének cseréjére, tűzgyújtásra vagy a hamu felszívására szolgál), akkor 2500 m³/h (alap) - 3800m³/h(pro) olyan erős lesz, hogy a hőt is felszívja, mert megnöveli a fa égési sebességét, következésképpen részben csökkenti a hőt. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a Gemi füstelszívó képes szabályozni a hőveszteséget, ezért a hőveszteség elkerülése érdekében célszerű kéményt használni. Ez látható a több millió elégedett vásárlón világszerte 1983 óta, amikor az első Gemi kéményventilátort megalkották.

Mi a különbség a különböző típusú füstelszívók között?

Az alapmodell szívóteljesítménye 2500 m³/h, 3 év garanciával rendelkezik, és akár 300 fokot is kibír. A professzionális modell akár 700 fokot is elvisel (ezért kéménytűz esetén is), és 3 méternél kisebb kémény esetén ajánlott. 6 év garanciával is rendelkezik, és 3800 m³/h-t szív fel. Az acélmodell teljes egészében Aisi 304 rozsdamentes acélból készült, amely anyag nagyobb korrózió- és sóállóságot biztosít, így idővel. Szívóteljesítménye 3800 m³/h, ellenállása 700°-ig, 8 év garanciával. A Gemi kínálatának csúcsa a professzionális, 700°-ig ellenálló, 10 év garanciával rendelkező rézmodell, amely 3800 m³/h felszívásra képes. A rozsdamentes acél ventilátor ellenáll a korróziónak és a sósodásnak. Kívülről teljesen festett (alapot is beleértve), ezért alkalmas azok számára, akik esztétikusabb terméket keresnek.