A füstelvezetővel együtt a kéményedény a fő felelős a huzatért és a füst megfelelő elvezetéséért.

A Gemi szívómotoros kéményedény sokkal több, mint egy egyszerű kéményedény. Ez egy olyan műalkotás, amely a füstelvezetőt díszíti, és képes javítani otthona esztétikáját és funkcionalitását.

Különböző kivitelben, agyag vagy terrakotta, színben kapható Gemi kéményedény megbízható és minőségi megoldás, kellemes, funkcionális és hosszú ideig időjárásálló kialakítással.

3 termék található.

Grid
Grid-2
List
List-2
Catelog
Művészi kézi működtetésű füstölő tűzálló agyagból, 100% -ban gyártva, Olaszország, Gemi Elettronica - Gemi ElettronicaMűvészi kézi működtetésű füstölő tűzálló agyagból, 100% -ban gyártva, Olaszország, Gemi Elettronica
  -0 Ft
  COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100 % Made in Italy Gemi Elettronica <span...
  21 651 FtÁr
  Művészi kézi működtetésű füstölő tűzálló agyagból, 100% -ban gyártva, Olaszország, Gemi Elettronica - Gemi ElettronicaMűvészi kézi működtetésű füstölő tűzálló agyagból, 100% -ban gyártva, Olaszország, Gemi Elettronica
   -0 Ft
   COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100 % Made in Italy Gemi Elettronica <span...
   21 651 FtÁr

   Questions and Answers

   Mi a különbség a különböző típusú füstelszívók között?

   Az alapmodell szívóteljesítménye 2500 m³/h, 3 év garanciával rendelkezik, és akár 300 fokot is kibír. A professzionális modell akár 700 fokot is elvisel (ezért kéménytűz esetén is), és 3 méternél kisebb kémény esetén ajánlott. 6 év garanciával is rendelkezik, és 3800 m³/h-t szív fel. Az acélmodell teljes egészében Aisi 304 rozsdamentes acélból készült, amely anyag nagyobb korrózió- és sóállóságot biztosít, így idővel. Szívóteljesítménye 3800 m³/h, ellenállása 700°-ig, 8 év garanciával. A Gemi kínálatának csúcsa a professzionális, 700°-ig ellenálló, 10 év garanciával rendelkező rézmodell, amely 3800 m³/h felszívásra képes. A rozsdamentes acél ventilátor ellenáll a korróziónak és a sósodásnak. Kívülről teljesen festett (alapot is beleértve), ezért alkalmas azok számára, akik esztétikusabb terméket keresnek.

   A kémény elszívó ventilátora is elszívja a hőt?

   Elektromos füstelszívónk 6 fokozatú szabályozóval rendelkezik, így csak 1-2 sebességre kell állítania, hogy segítse a füst természetes elszívását, de a hőt nem. Alapvetően az első két sebességnél semmilyen módon nem változtatjuk meg a kandalló normál működését, ami normál esetben nagyon kis mennyiségű hőt oszlatna szét a füstcsőben felszálló füstben. A Gemi kéményventilátor felszívja azt a füstöt, amely egyébként bejutna a házba, így természetesen nem termelne hőforrást a beltéri környezet számára. Nyilvánvaló, hogy ha a kéményventilátor nem a hatodik fordulatszámon működik (általában ezen a fordulatszámon a helyiségek levegőjének cseréjére, tűzgyújtásra vagy a hamu felszívására szolgál), akkor 2500 m³/h (alap) - 3800m³/h(pro) olyan erős lesz, hogy a hőt is felszívja, mert megnöveli a fa égési sebességét, következésképpen részben csökkenti a hőt. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a Gemi füstelszívó képes szabályozni a hőveszteséget, ezért a hőveszteség elkerülése érdekében célszerű kéményt használni. Ez látható a több millió elégedett vásárlón világszerte 1983 óta, amikor az első Gemi kéményventilátort megalkották.

   Használják az elektromos kandalló elszívó ventilátorát füstelvezetésre?

   A füstelszívó feladata a kémény huzatának szabályozása, a kéményben, sütőben, tűzhelyben, grillsütőben keletkező füst probléma megoldása és a kémény természetes huzatának reprodukálása érdekében.

   Hogyan szereljük össze a Gemi elszívó füstelszívót?

   A kémény füstelszívó összeszerelése saját kezűleg történik. Tekintse meg az oktatóvideót a terméklapokon a kéményventilátor összeszereléséhez. Ha a páraelszívó beszerelése során problémák adódnának, akkor villanyszerelő vagy kőműves segítségét kérheti. Ha kétségei vannak a termék beszerelésével kapcsolatban (pl. vezetékek csatlakoztatása, sebességszabályzó stb.), szakembereink e-mailben, chaten vagy telefonon állnak rendelkezésére.

   Négyszögletes kémény és belső cső esetén milyen modellt vegyek?

   Ha a falazattal azonos magasságú csővel rendelkező négyzet alakú kéménye van, akkor először a cső és a falazat közötti rést kell lezárni, majd közvetlenül a falazatra kell felszerelni a kéményventilátort. Hasonlóképpen, ha a cső csak néhány centiméter (vagy hüvelyk) magas, a csövet a falazattal azonos magasságba kell hozni. Ebben a helyzetben meg kell vásárolnia a négyszögletes talpú kéményventilátor modelljét, amely téglalap alakú kéményhez is állítható.

   Beépíthetem a füstelszívót közvetlenül a kéménybe?

   Lehetséges, de figyelembe kell venni a kéményventilátor méreteit. A füstelszívó felszerelése kétféleképpen történhet: a kémény sapkáját megszüntetve, majd a kéményventilátor beépítésével, vagy a kémény belsejébe helyezve a kémény füstelszívóját, ebben az esetben a kupak nélküli füstelszívót rendelve.

   Lehetséges a kábelt a kéményen belül vezetni?

   Igen, lehetséges. Az elektromos csatlakoztatás kétféleképpen lehetséges: a 3 x 1,5-ös kábellel (a kéményen kívül a fordulatszám-szabályozóig kell vezetni) a kéményventilátorra szerelt első mérő meghosszabbítása érdekében. Illetve a kéményre belső csatlakozást is készíthet hőálló kábelünkkel, melyet külön is megvásárolhat a legördülő menüből a kívánt mennyiség kiválasztásával aszerint, hogy hány méterre van szüksége.

   Meddig hagyhatom bekapcsolva a kémény füstelszívót?

   Nincs időkorlát. A kéményes füstelszívó egész nap gond nélkül működik.

   A lángtól milyen távolságra kell elhelyezni a kéményventilátort?

   A professzionális kandallók ventilátora bármilyen magasságban felszerelhető, akár 1 méteres égéstermékekre is. Ezzel szemben a kéményventilátor alapmodellje 3 m feletti kéményekhez ajánlott.

   Ha elmegy az áram és a kéményventilátor kikapcsol, bedugja a füstelvezetőt?

   Nem, a kéményventilátor nem dugja be a füstkivezetést, ha ki van kapcsolva. Emiatt a kéményventilátor bekapcsolása csak bizonyos helyzetekben lehetséges, például a kályhaajtó felemelésekor vagy erős szél esetén.

   Ha esik az eső, beszivárog a víz a kéményventilátorba?

   Nem, a kémény füstelszívó alja megemelkedett, hogy eső esetén megakadályozza a víz beszivárgását.

   Erős szél esetén is megoldja a problémát a kéményventilátor?

   Természetesen a kéményventilátorunk alkalmas erős szél esetén, mert megoldja a füst problémáját.

   Zajos a kémény füstelszívója?

   Nem. A kéményventilátor bármilyen sebességnél néma. Természetesen ha a hatodik sebességre állítja, akkor a ventilátor percenként több mint 1300 fordulatot tesz meg, így enyhe zümmögő hangot fog hallani. De a füst problémájának megoldásához a ventilátort alacsony fordulatszámon kell használni, az első sebességtől a harmadik sebességig. Ennél a sebességnél a hangnyomás nem haladja meg a 38 Db-t, azaz nulla zaj.

   Mennyi a kéményventilátor tömege?

   A ventilátor tömege a fordulatszám-szabályozó nélkül körülbelül 20 kg.

   Hova kell felszerelni a kipufogóventilátor szabályozóját?

   A kandallók elszívó ventilátorának szabályozóját a 220 V-os áramra kell kötni és tetszőleges helyre felszerelhető, fontos, hogy ne kerüljön hőforrás közelébe. Valójában a ventilátor szabályozójában van egy transzformátor, amely magas hőmérsékleten működik.

   Nemrég vásároltam a kéményventilátort, amikor az első fordulatszámon bekapcsolom, nem működik,...

   Semmi gond, a füstelszívó normálisan működik. A kéményventilátort úgy tervezték, hogy biztosítsa a belső csapágyak normál bejáratását. A ventilátort kezdetben nagyobb fordulatszámon kell bejáratni, majd néhány perc elteltével alacsonyabb fordulatszámra kapcsolható. Ezt az üzemmódot csak az első hónapban érdemes követni, utána is kisebb sebességgel fog működni.